El passat dijous 16 de juny al 13,5º Winebar, Amics del Disseny, va celebrar la seva trobada anual, aprofitant l’ocasió per presentar l’edició del tercer número de la revista de l’associació. La publicació és una de les nostres senyes d’identitat. Amb ella donem a conèixer la feina de cadascun dels associats a la societat andorrana i a la resta del món.
Sobre les 20,30h, i després d’uns parlaments del president de l’associació, Pere Moles, una trentena de socis van poder gaudir d’un agradable sopar informal per compartir experiències i inquietuds al voltant del món del disseny.
Com ja sabeu, entre altres coses que anem fent cada any com poden ser l’organització d’exposicions, la divulgació de notícies relacionades amb el disseny o la presentació de la nostra revista, també tenim com a costum mirar de reunir tots els amants del disseny al menys un cop l’any.
Aquest any la trobada anual d’Amics del Disseny del Principat d’Andorra la farem alvinoteca 13,5 Wine Bar Andorra el proper dijous 16 de juny al vespre. Aquest local es troba al número 29-39 del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella.
Es tracta d’una trobada informal en la qual esperem poder comptar amb la vostra presència així com la de la gent que us acompanyi. Aprofitarem aquest dia per presentar-vos el 3er número de la nostra revista (que segurament alguns de vosaltres ja haureu rebut) així com per fer-vos un resum de les noticies més destacades dins de la nostra (de tots) associació d’amics del disseny. Tenim moltes ganes de veure-us a tots el dia 16 i agraÏrem moltíssim que confirmeu la vostra presència el més aviat possible.
Així doncs esperem poder comptar amb vosaltres el dia 16 i poder gaudir d’un bon mos envoltats de bons amics.
La nostra sòcia Susanna Ferran exposa Life is Flow a l’Hotel Himàlaia a Baqueira. Des del 27 de desembre i durant tot l’hivern 2015. Us hi esperem!
Benvolguts amics, benvolgudes amigues,
Roca, empresa capdavantera en el sector del bany, i BCD Barcelona Centre de Disseny, presenten la 6a edició de Jumpthegap Roca International Design Contest, oferint l’oportunitat de presentar creacions basades en la innovació i el disseny en l’àmbit del bany.
Com en les anteriors edicions, el concurs es dirigeix a dissenyadors i arquitectes, així com a estudiants de disseny i arquitectura, menors de 35 anys, de tot el món.
El concurs permet la inscripció (gratuïta) i el lliurament de projectes a través del seu propi lloc web www.jumpthegap.net.
El proppassat dijous 27 de novembre, Amics del Disseny va inaugurar la primer exposició creada des de l’arribada de la nova junta ara fa un any.
Aquesta exposició realitzada gràcies a l’ajuda del molt honorable Comú d’Andorra la Vella, ajuda sense la qual no haguéssim disposat d’un lloc tant destacat per a poder ser vista per tothom.
L’exposició la van inaugurar el president d’Amics del Disseny així com la consellera de cultura del comú, la Sra. Meritxell Rabadà. La podreu trobar al hall d’entrada de la sala de congressos, molt visible des de la plaça del poble.
Per entrar més en detall, us podem explicar que es tracta d’una exposició d’objectes clàssics quotidians. Que vol dir això? Doncs que s’exposen els objectes que tots nosaltres tenim a casa nostra i dels que molt provablement en desconeixem la història que tenen..
Sovint són objectes dissenyats per ser produïts en sèrie, que constitueixen un element indispensable de la nostra vida diària. Un clàssic quotidià : un estri amb un disseny original que no ha variat massa malgrat el pas del temps.
Durant el segles XX es van crear multitud d’invents que van contribuir amb més o menys intensitat, a la transformació i al progrés de la humanitat, i aquests és el cas dels objectes que presenta aquesta exposició.
Així doncs, com la cremallera o el “velcro” van comportar una canvi radical en la indumentària, el bric i la llauna de conserves van transformar la industria alimentària, i la bombeta va canviar la idea de viure segons la llum solar. Cada una de les històries que envolten aquests objectes expliquen també en context cultural i industrial de la societat contemporània, i com a productes industrials, resumeixen els principis de la modernitat: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.
Si sentiu curiositat sobre les anècdotes d’aquests objectes us convidem doncs a venir a fer un tomb per la plaça del poble i que pugueu descobrir fets i curiositats sorprenents.
El 1949, Charles i Ray Eames van dissenyar un innovador sistema de prestatgeries i escriptoris independents i multifuncionals. Igual que la Eames House, construïda simultàniament, aquests dissenys complien els principis de la producció industrial: parlem de la Eames Storage Unit (ESU) i l’ Eames Desk Unit (EDU).
En col·laboració amb la Eames Office i la dissenyadora holandesa Hella Jongerius, es va triar una nova paleta de colors acuradament definida perquè l’ESU tingui un aspecte fresc i contemporani mantenint al mateix temps l’esperit dels 40 i els 50. La prestatgeria ESU Shelf, més ampla, està disponible en diverses altures, des d’un aparador fins a una llibreria alta. La llibreria ESU Bookcase és una mica més estreta i només està disponible en una alçada estàndard.
A Baustore Home disposem d’un espai showroom permanent, condicionat especialment per ser l’escenari ideal on descobrir totes les qualitats dels productes Eames Storage Unit.
Us recordem que per estimular la col.laboració comercial, disposem d’un programa especial de consultoria “Contract”, des d’on oferim solucions globals per a projectes de moblament, decoració i regals, garantint una sèrie d’avantatges exclusius i serveis amb condicions especials per a tots els socis.
Fins a finals d’any, una cinquantena de municipis acolliran una exposició a l’aire lliure emmarcada en el Tricentenari dels Fets de 1714. Aquesta exposició ha estat organitzada i produïda pel nostre soci protector Reunió de Papaia i dissenyada i il·lustrada pels nostres socis Pere Moles, Tito Farré i Jordi Planellas respectivament.
Valls (Alt Camp) i Figueres (Alt Empordà) són les dues ciutats que van obrir simultàniament la mostra itinerant aquest cap de setmana. Les capitals de l’Alt Camp i l’Alt Empordà són les dues primeres poblacions catalanes que acolliran, l’exposició “300 anys després”, inclosa en el calendari d’actes del Tricentenari 1714/2014. Valls ho fa a la cèntrica plaça del Pati, i Figueres, a la plaça de Josep Pla, davant del Teatre Jardí. Es tracta d’una mostra pensada per anar a l’aire lliure, en espais ben concorreguts, per tal de fer arribar el missatge de la commemoració a un públic molt ampli i heterogeni.
Com el seu nom suggereix, “300 anys després” fa un recorregut dinàmic pels fets més destacats d’aquests tres segles en els àmbits de la política, l’economia i la societat, la cultura, la ciència i les tradicions populars per entendre el país que s’ha forjat en la història contemporània. També inclou una comparativa il·lustrada entre com era Catalunya a principis del segle XVIII i com és ara, així com una mirada detallada a la Guerra de Successió arreu del territori, inclòs un mapa gegant que conté els 947 municipis catalans. Un dels plafons de la mostra està dedicat a repassar els fets més representatius de la història recent de cadascun dels municipis que visitarà (“300 anys de més a prop”) i un altre explica la història de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya (“300 Onzes de Setembre”).
L’exposició té un esperit didàctic que la fa molt adient per als estudiants del darrer cicle de Primària i per als de Secundària. Per aquest motiu, s’ha elaborat una Guia Didàctica que ajuda els professors a preparar amb antelació les visites escolars, disponible ja per Internet.
D’altra banda, com a complement de la mostra, s’ha posat en marxa una Aplicació per a mòbils, titulada “Expo300anys”, que permet seguir els continguts dels plafons en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i que es pot descarregar gratuïtament tant per a Iphone’s com per a mòbils amb sistema Android. Aquesta App serveix també d’eina de consulta sobre el Tricentenari, al marge de l’exposició.
A cada municipi, l’exposició hi restarà dues setmanes. A més de Valls i Figueres, l’exposició visitarà un bon nombre de capitals comarcals, les principals ciutats de l’entorn metropolità (L’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Sant Boi, Rubí…) i també altres municipis, com ara Martorell, Teià, Argentona, Palau-Solità i Plegamans, Montgat, Palamós, Calella o Roses. A Barcelona, s’instal·larà a la plaça de la Catedral a finals d’octubre de 2014.
“300 anys després” ha estat ideada, dissenyada i produïda per l’empresa Reunió de Papaia Projectes Artístics, que també se n’encarrega de la itinerància. La mostra té el suport de l’Oficina del Tricentenari i dels Departaments de Presidència i Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com de tots els Ajuntaments participants.
Aquest passat dimarts 18 de febrer, el nostre president Pere Moles al programa Ningú és perfecte de Noemí Rodriguez.
Escoltar l’entrevista
Comentaris recents